SAGAN OM THE SOUP

DET var en gång fyra grabbar som tröttnat på att inte få spela den musik de verkligen ville. Vad var det för musik då? Det visste de inte riktigt så de började experimentera. Små idéer växte fram som sen åkte ner i en stor gryta där alla hjälptes åt med att röra om. Efter en stund hände nåt. Det började koka. Men ingen ville sänka värmen. Istället började grabbarna röra ner mer idéer i grytan så det nästan kokade över. Trötta lämnade de till slut grytan som fick stå över natten. Och när de somnade var det ingen som riktigt visste vad de hade kokat ihop. Det finns ett talesätt om att använda för många kockar. Detta talesätt kände dessa grabbar inte till och tur var det för nu skulle det hända grejer…

NÄSTA morgon vaknade de av en doft de aldrig känt förut. Och alla var överens om vad det var. De hade äntligen hittat det som de letat efter i alla dessa år. –SOPPA!

The Soup

MAGNUS JOSEPHSON - GITARR

Vad denna man kan göra med tio fingrar och en gitarr går inte att beskriva i ord. Uppväxt under alltför trygga förhållanden i Stockholm släpps nu denna urkraft lös men under ”sträng” uppsikt. Kapten Josephson har tidigare samarbetat med bl.a. Big Band Splash, Nordic Horns, Jennifer Brown, Samuel Ljungblad, September, Abba the show, Frida Öhrn, Bad Influence m.fl.

Magnus Josephson

JOHAN BENDRIK - HAMMONDORGEL/WURLITZER

Detta organiska fenomen har hittat vägen från Gävles urskogar via Uppsala rakt in i musikens högborg. Med ett spel och en musikalisk röst lika egensinnig som den är svängig har Johan tidigare fångats upp av band och artister som t.ex. Emil & the Ecstatics, Roffe Wikström, Sven Zetterberg, Micke Rickfors, Mission 65, Carlos del Junko för att nämna några.

Johan Bendrik

KRISTOFER "KRYDDA" SUNDSTRÖM - BAS

Ingen soppa utan lite Krydda… Hela Värmland grät när Kristofer lämnade dem för att söka lyckan i Stockholm. Desto gladare blev the Soup och förutom en härlig dialekt bidrar även detta charmtroll med ett flyhänt basspel som letar sig in i varje musikalisk vrå. Har tidigare jobbat med bl.a. Carola, Daniel Lindström, Rikke Lie, Sarah Kelly, Magnus Bäcklund, ABBA the show, Paul Potts.

Kristofer Krydda Sundström

TOM STEFFENSEN - TRUMMOR

En sann konstnär där stockarna är hans penslar och trummorna hans palett. Han är till och med uppkallad efter engelskans ord för puka. Ett brett spektrum som avbildar sig lika vackert i hans spel som i hans kompositioner. Har lite svårt att hålla sig i skinnet och har därför svept likt en virvelvind över världen med artister som t.ex. Club 8, Arash, Emil & the Ecstatics, the Boppers, Sven Zetterberg, Christer Björkman, Cotton Club, Daniel Lindström, Anneli Rydé, A-teens, Frida Öhrn.

Tom Steffensen